Duravit Rallisinde Podyum süpriz isimlerin oldu.

2019 Sezonumuzun ilk yarışı büyük bir keyifle tamamlandı.

Bu yıl derneğimize ikinci kez  ana sponsor olan  Duravit ve Cahit Necipoğlu LTD’in katkılarıyla 21 Nisan pazar günü 2019 sezonumuzun ilk klasik otomobil rallisi tamamlandı. 2019 Royalton Klasik Otomobil Ralli Şampiyonamızın beş ayaktan oluşacak olan yarış kısmının ilk rallisine ilgi ve katılım çok yüksekti. 63 klasik aracın kayıt yaptırdığı yarış Lefkoşa -Gazimağusa anayolu üzerinde Demirhan mevkiinde bulunan Cahit Necipoğlu Elite mağazası önünde başladı. Kayıtlarını tamamlayan ekipler saat 10:00 itibariyle start alarak özel etaplara doğru yola çıktılar.Değirmenlik Belediye Başkanı Ali Karavezirler ,Duravit Türkiye Genel Müdürü Müfit Ülke’nin damalı bayrağı ile sezonun ilk rallisi başladı. Üç Sabit Hız Testi (SHT) bulunan yarışın ilk özel etabı Aslanköy’de başladı. Ardından Vadili – İnönü özel etabını tamamlayan ekipler , İnönü köy meydanında kısa bir mola yaptılar. Oldukça renkli görüntüler veren klasik araçlar , köy halkının yoğun ilgisiyle karşılaştılar. Köy meydanındaki kahve ve izaz ikram molasının ardından günün en son ve en zor özel etabı Alaniçi – Yılıdırım – Akova parkurunu geçtiler. İskele anayolunu takip eden yarışmacılar Karpaz yolundan geçerek yarışın son bulduğu Salamis Bay Conti hotele giriş yaparak yarışı tamamladılar.

Genel Klasman İlk üçü Süpriz İsimlerin Oldu.

Çekişmeli geçen yarış Salamis Bay Conti otelde sunulan öğle yemeği ardından yapılan Ödül töreniyle tamamlandı. Üç özel etabın ardından Genel klasman birinciliğini 1983 model Renault TX otomobilleriyle Salih – İpek Ünüvar çifti elde etti. En az hatayla yarışı tamamlamayı başaran Ekip , aynı zamanda da Duravit hediye çekinin de sahibi oldu. Yarışın ikinciğini 1959 model MG Magnette klasikleriyle Kemal – Hüsniye Zongu elde ederken , üçüncülük ise 1975 model Ford Escort MK2 araçları ile Halil Erhan – Gizem Cangil elde etti. Capital Radio özel etabı olan SHT 3 parkurunu Ali – Sultan Köroğlu kazanırken , yarışın en flaş neticesini ise 1947 model Vauxhall J14 klasikleriyle Rauf – Münevver Kutalp elde etti. SHT 2 etabında elde ettikleri  derece 0,001 saniye hatayla tamamlamayı başaran Kutalp çifti aynı zamanda bir rekora da imza atmayı başardılar. Günün en anlamlı ödülü ise yarışı otuzuncu sırada tamamlayan ekibin oldu. Bu yıl 30.kuruluş yılını kutlayan Cahit Necipoğlu Firması , yarışı genel klasmanda otuzuncu sırada tamamlayan Doğcan Kalkanel – Çizem Doygun ekibinde Duravit Hediye çeki sundu. Bu yıl dünya evine girecek olan ekip böyelece anlamlı bir hediyenin de sahibi oldu.Yarışın kategori birincileri şöyle : E kategorisi Cemal Manicioğlu – Görkem Erişen ;  F kategorisi Talmaç Başkaya – Buket Başkaya ; G kategorisi Murat Osmanoğlu – Safiye Osmanoğlu ; Kadınlar kategorisi Esen Kayısıcı – Fatoş Akıncı ; Çiftler kategorisi Kemal Ardalı – Selin Ardalı ; Turing Kategorisi Uğur Selçuklu – Behice Selçuklu ; VW Beetle kategorisi Bülent Evsal – Su Evsal.   Geçen yıl olduğu gibi bu yılda ilk kez yarış heyecanı yaşayan birçok yeni ekip yarışa katıldı. Dernek başkanımız Burçin Aliusta tarafından birer Hoşgeldiniz plaketi ile ödüllendirilen ekiplerin heyecanı yüzlerinden okunuyordu.

Ülke : ‘ Organizasyon Harikaydı.. Seneye Mutlaka Kupa Kazanacağım ‘.

Duravit Türkiye Genel Müdürü Müfit Ülke ödül töreninde yaptığı konuşmada , tekrar Kıbrıs’ta olmaktan dolayı son derece mutlu olduğunu , organizasyonun dört dörtlük hazırlanıp tamamlanmasını büyük bir başarı olarak gördüğünü söyledi. İkinci kez klasik severlere sponsorluk yapmaktan dolayı memnun olduklarını söyleyen Ülke , bu yıl yarışmacı olarak da yarışı takip ettiğini , seneye mutlaka kupa kazanmak için yarışacağını söyledi.Kıbrıstaki bayisi Cahit Necipoğluna da teşekkürlerini sunan Ülke , Cahit Necipoğluna ve dernek başkanımız Burçin Aliusta’ya birer teşekkür plaketi takdim etti. Kupa almaya hak kazananlara ödüllerini , Salamis Bay Conti otel genel müdürü Süleyman Kansu  , Duravit Türkiye bölge ve pazarlama müdürü Sezer Yetimaslan , Cahit Necipoğlu LTD direktörleri , Gökhan Necipoğlu , dernek başkanımız ve yönetim kurulu üyelerimiz takdim ederek 2019 sezonumuzun ikinci faaliyeti tamamlandı.

Aliusta : ‘Sizlerle derneğimiz başka güzel ‘

Törende konuşma yapan başkan Aliusta , 2019 faaliyet yılımıza çok hızlı bir giriş yaptıklarını söyleyerek , dernek üyelerinin ve klasik severlerin yine organizasyona sahip çıktığını belirterek , çok güzel bir aile tablosu çizdiklerini söyledi. Bir sonraki faaliyetin 4 mayısta Girne Kordonboyunda yapılacak olan Sergi olduğunu belirterek , burayı tarihi bir gün yaşatmak için hınca hınç klasiklerle doldurmayı hedeflediklerini söyledi. Başta derneğimize beşinci kez ev sahipliği yapan ve bu yıl otuzuncu kuruluş yılını dolduran Cahit Necipoğlu LTD ailesine , ikinci kez ana sponsor olan Duravit Firmasına , bizlere ev sahipliği yapan Salamis Bay Conti hotele ve tüm ekiplere teşekkür etti.

Yarışın neticeleri için aşağıdaki linki tıklayın.

Duravit&Cahit Necipoğlu ltd rallisi neticeleri 2

(11) DURAVİT & CAHİT NECİPOĞLU LTD KLASİK OTOMOBİL RALLİSİ ÖDÜL DAĞILIM LİSTESİ 2019

 

 

Check Also

200 Klasik Aracımız ile Gazimağusa’yı Salladık.

Klasiklerden Gövde Gösterisi..Kıbrıs Türk Klasik Otomobil Derneğinden 200 araçlık Sezon Açılışı…  KLASİKLERİMİZ MAĞUSA’YI SALLADI  Derneğimiz …