2018 ‘e Cyprus Wireless Slalom Şampiyonası Final Yarışı ile veda ediyoruz.

Slalom Heyecanı KTKOD ” Farkıyla ” üçüncü Kez Sahne Alıyor. 2018’e veda ediyoruz.

2018 Royalton Klasik Otomobil Ralli Şampiyonamızda sıra geldi son organizasyonumuza.24 Kasım günü Cyprus Wireless Klasik Otomobil Slalom Şampiyonasının üçüncü ve son yarışı ile 2018 faaliyetlerimiz sona erecek. Bu yıl ilk kez organize edilen Klasik Otomobil Slalom Şampiyonası Cyprus Wireless Solutions LTD. ana sponsorluğunda 29 hazirandaki ilk yarış ile başlamıştı. Üç yarıştan oluşacak olan Şampiyonanın ikinci ayağı 29 Ağustos Çarşamba gecesi Lefkoşa’da bulunan Cemsa Karting Tesislerinde muhteşem bir şölenle tamamlanmıştı..Klasikseverlerin vazgeçilmez faaliyeti olan Slalom yarışı , derneğimiz yönetiminin yoğun çalışmaları neticesinde bambaşka bir atmosferde ve tam bir ‘ Final ‘ ortamında yapılacak. İlkleri yaratan derneğimiz Cyprus Wireless Slalom yarışını bir şenlik ve festival havasında yapılması için tüm imkanlarını seferber etti . İlk iki yarışı rekor katılımla ve çok yoğun bir ilgiyle karşılaşan faaliyetimize yine Rekor katılım bekleniyor. Kayıtların halen devam ettiği yarışmaya şu an itibariyle ülkemizin dört bir yanından birçok klasik araç kaydı yaptırdı. Heyecan ve adrenalin dolu finalimize , Cyprus Wireless Solutions LTD’in yanı sıra Capital Radio ve KKTC Başbakanlık Uyuşturucu ile Mücadele Komisyonu da katkı sağlayacak. ” Yollarda değil Pistlerde Hız Yap ” sloganı ile başlayacak olan Final yarışında , pistin tam olarak kullanılması planlandı. Toplamda 2020 metre uzunluğunda ve iki tur üzerinden olacak olan yarışı izlemeye gelenler ise tamamen ücretsiz olarak yer alabilecekler.

Sezonun Şampiyonaları da Belli Olacak.

2018 Royalton Klasik Otomobil Ralli Şampiyonası kapsamında gerçekleştirilern faaliyetlerin neticesinde belirlenen puanlara göre de , hem Genel Klasmanda Hemde kategorilerde sıralamalar slalom yarışımızın ardından belli olacak. Genel Klasman dışında , E – F – G – Kadınlar  – Çiftler  – Turing ve VW Beetle klasmanlarında ilk üç sıralar belli olacak. Yıl sonu şampiyona balomuzda ilk üçe kalmayı başaran dernek üyeleri kupalarına kavuşacak. Bu sıralamaların dışında bu yıl organize ettiğimiz Cyprus Wireless Klasik Otomobil Slalom Şampiyonasında da yine Genel Klasman dışında E – F – G – Kadınlar  – Turing ve VW Beetle klasmanlarında ilk üç sıradaki yarışmacılar yine yıl sonu balosunda yer alarak kupalarını alacaklar.

Muhteşem bir Final Olacak..

2018 sezonumuzun on birinci ve son faaliyeti olan slalom için tüm hazırlıkların tamamlandığını belirten dernek başkanımız Aliusta , 25 yaşını doldurmuş onlarca klasik aracın final yarışına katılması beklendiğini söyledi. Kayıtların devam ettiğini belirten başkan Aliusta , yarışa yine birbirinden değerli klasik araçların kaydını yaptırdığını belirtti. Royalton 2018 Klasik Otomobil Ralli Şampiyonasına da ayrıca dernek üyelerine kayıtlarını yapmaları halinde 10 puan verecek olan yarış 24 Kasım Cumartesi saat 14:00 da kayıtların açılması ile başlayacak. saat 15:00 da pistin tanıtımı için formasyon turunun ardından ise saat 15:30 da ilk klasik araç start alacak. Üç ayaktan oluşan Cyprus Wireless Klasik otomobil Slalom Şampiyonası kendi içinde de bir katsayı ile puan vererek , yıl sonu şampiyona balosunda üç yarıştan topladıkları puanlar neticesinde hem genel klasmanda hem de kategorilerinde ilk üçe girenler kupalarına kavuşacak. Slalom yarışında olacak olan kategoriler , Genel Klasman , E – F – G Kategorileri , Kadınlar ,Turing ve VW Beetle kategorileri olacak ve bu kategorilerde ilk üçe girenler kupa almaya hak kazanacak. Bu yarışta co-pilot mecburiyeti olmayacaktır. Kaydını yaptıran ve klasik aracı ile gelen dernek üyeleri, piste girmeleri halinde alacakları neticelere bakmaksızın , ister piste girmeyip klasik aracını sergilesin Royalton 2018 Klasik Otomobil Ralli Şampiyonasında 10 puan kazanacaklar.Katılım için herhangi bir üyelik şartı aranmayan heyecan dolu gecede katılım ücreti araba başına 50 Türk Lirası olarak belirlenmiştir.

” Donut ” İkinci kez Heyecan Verecek.

Pistte ilk iki yarışa göre değişikliklerin olduğunu belirten Başkan Burçin Aliusta , yarış direktörü İsmet Tufan ile birlikte daha heyecanlı daha agresif bir organizasyon düzenlediklerini belirtti. İlk yarışta kullanılan parkuru tamamen değiştirdiklerini belirten Yarış direktörü İsmet Tufan, bir ilk sayılan ve büyük bir keyif veren motorsporlarında son zamanlarda kullanılan seyir zevki yüksek ” Donut ” uygulamasını ikinci kez yapacaklarını söyledi. Hem izleyenlerin hem de yarışacak olanların bu bölgede bir show ortamı yaratmayı düzenlemeyi düşündüklerini söyleyen Tufan , izlemeye gelenler kadar yarışacak olanların da zevk alacaklarını söyledi. Gece DJ Halil ve Capital Radio Dj lerinin performansları yanı sıra Yaşar Köroğlu’nun sunumuyla devam edecek. Herkese kazasız sorunsuz seyir ve yarış zevkinin bol olduğu bir gece dileriz.

Kayıt ve detaylı bilgi için 0533 855 77 99 no’lu dernek numarasından yapabilirsiniz.

Check Also

200 Klasik Aracımız ile Gazimağusa’yı Salladık.

Klasiklerden Gövde Gösterisi..Kıbrıs Türk Klasik Otomobil Derneğinden 200 araçlık Sezon Açılışı…  KLASİKLERİMİZ MAĞUSA’YI SALLADI  Derneğimiz …