DURAVIT & Cahit Necipoğlu LTD Rallisinden Sevgen Necipoğlu – Hüsnü Maniler Galip Çıktı.

Sezonumuzun ilk rallisine yine Cahit Necipoğlu LTD ev sahipliği yaptı

ROYALTON klasik otomobil ralli şampiyonamızın ikinci faaliyeti ve aynı zamanda da derneğimizin 2018 sezonunun ilk klasik otomobil rallisi 15 nisan pazar günü yapıldı. 25 Mart’ta PEKUR LTD 8.Tekerlekler cirilensin gezi/sergi faaliyeti ile 120 klasik araç katılımı ile muazzam bir başlanıç yapan derneğimiz , yılın ilk rallisine de klasikseverler ve üyelerimiz büyük ilgi göstererek  67 klasik araç kayıt yaptırdı. Son dört yıl olduğu gibi bu yıl da gelenek bozulmadı ve Cahit Necipoğlu LTD sezonumuzun ilk ralli faaliyetine ev sahipliği yaptı. Bu yıl DURAVIT firması ve Cahit Necipoğlu LTD ortaklığı ile düzenlenen rallimize ilgi çok yüksekti.

Rekorların Yarışı Oldu

ROYALTON Klasik Otomobil Ralli Şampiyonasına rekor sayıyla başlayan faaliyetlerimiz , ilk yarışımızda ise 67 araçtan sadece iki aracın finişe gelemediği  ve 65 aracın tamamladığı rallimizde , start alan ve finiş gören en yüksek rakama ulaşmayı başardık. Ayrıca derneğimiz adına en sevindirici nokta ise 67 araçtan 25 tanesi ilk kez derneğimiz çatısı altında bir ralliye katılarak bu heyecanı yaşadılar.

Pazar sabahı Lefkoşa / Gazimağusa anayolu üzerinde bulunan Demirhan mevkiindeki Cahit Necipoğlu LTD ELİTE mağazasında toplanan klasikler , kayıtlarını tamamlamanın ardından start saatlerini beklemeye başladılar. Saat 10:00 da ise DURAVIT Türkiye Genel Müdürü Müfit ÜLKE  eşi Sema ÜLKE ,  İhracat Müdürü Sezer YETİMASLAN ve Cahit Necipoğlu LTD direktörlerinin verdikleri start ile  yarışımız başladı. Sırası ile Cihangir , Yeniceköy , Serdarlı , Ergenekon , Anthipolitis/Esentepe dağ yolu , Esentepe ve Girne sahil şeridinden geçen yarışmacılar ardından da yarışın finişi olan KORİENUM Golf & Beach Resort tesislerine vardılar. 40 kilometre uzunluğunda olan yarışta , üç sabit hız testi (SHT) gerçekleşti. Toplam süresi 150 dakika olan yarışta toplamda 26 dakika ideal süre vardı. Havanın da güzel olması , ülkemizin doğal güzelliklerini bir kez daha yaşamamıza neden oldu. Özellikle Anthipolitis – Esentepe güzergahı  klasikseverlerin ilgi odağı oldu.

Sevgen Necipoğlu – Hüsnü Maniler Ekibi Yarışa Damga Vurdu.

1974 model BMW 2002 model arabaları ile yarışa katılan Sevgen Necipoğlu – Hüsnü Maniler en az hatayı yaparak Genel Klasman birincisi gelerek yarışın galibi olmayı başardılar. İkincilik ise 1969 model Ford Mustang Mach 1 arabaları ile Tolga Tekin – Emre Turan alırken,üçüncülük ise 1960 model Morris Oxford ile yarışan Osman Çakal – Zehra Çakal çiftinin oldu. Ayrıca birçok zengin sürpriz hediyelerin de olduğu yarışta , Genel Klasman birincileri Sevgen Necipoğlu – Hüsnü Maniler ekibi , Korienum Golf Tesislerinde bir gecelik konaklama ve ayrıca DURAVIT özel etabı olan SHT 1 birincisi de gelerek DURAVIT ‘ten 500 TL’lik hediye çeki de kazandılar. Korienum’da verilen öğle yemeği ardından başlayan ödül töreni  , Dernek başkanımız ve ayrıca yarış direktörü olan Burçin Aliusta’nın açılış konuşması ile başladı. Başkanımız Aliusta , 2018 sezonuna adeta fırtına gibi başladıklarını , ve bu yarış ile de derneğimizin ne kadar hızla büyüyüp ilerlediğini , rekorlara vesile olan yarışımıza katılan katkı koyan herkese teşekkür etti. Yarış hakkında bildiler veren Başkanımız Burçin Aliusta, bu yıl yine bizlere ev sahipliği yapan değerli üyemiz , Gökhan Necipoğlu ve Necipoğlu ailesine , yarış için adamızda bulunan değerli sponsorumuz DURAVIT Türkiye Genel Müdürü Müfit Ülke’ye ,  İhracat Müdürü Sezer Yetimaslan’a ve bu yarışta da yer alan ana sponsorumuz ROYALTON direktörü Acar ACABEY’e ve yine ödül törenimizde bizlerle birlikte olan KKTC Başbakanlık Uyuşturucu ile Mücadele Komisyonu başkanı Hasan Karaokcu’ya teşekkür ederek birer anı plaketi takdim etti. Tören öncesi konuşma yapan DURAVIT Türkiye Genel Müdürü Müfit Ülke, organizasyondan son derece memnun olduklarını ve bu faaliyet vesilesi ile Kıbrıs’ın görülmeye değer yerlerini ve Kıbrıs tatlarını tanıma fırsatı bulduklarını dile getirerek , herkese teşekkür etti. Komisyon başkanı Hasan Karaokçu da söz alarak, sezon başı derneğimiz ile başladıkları dayanışma ve iş birliğinden dolayı memnun olduğunu , omuz omuza yardım ve dayanışma içerisinde daha birçok faaliyette birlikte olmaktan dolayı memnun olacaklarını söyledi.

Yaşar Köroğlu’nun sunumu ve DJ Halil Erhan’nın müzikleri eşliğinde devam eden törende dereceye girenler kupalarına kavuştu. Ayrıca bu yıl alınan karar neticesinde de küçük klasiksever çocuklarımıza da birer tane klasik oyuncak araba verilmesi , herkes tarafından takdirle karşılandı. ROYALTON Klasik Otomobil Ralli Şampiyonasına da dernek üyelerine 2,25 katsayı ile puan veren ralli keyifli bir organizasyon ardından tamamlandı.

Check Also

Döveç Group of Companies Slalom Yarışımızın Ana Sponsoru Oldu.

Derneğimizin ’un 2021 Yaz Faaliyetleri, Döveç Group sponsorluğunda 17 Temmuz, Cumartesi “Klasik Otomobil Slalom Yarışı”yla …