İlk Faaliyetimizin Basın Toplantısı Yapıldı.

Derneğimiz, Uyuşturucu ile Mücadele Komisyonu’nun çalışmalarına destek vermek ve “Maksimum Sanat Minimum Risk” Projesinde üretilen ürünlerin satışına katkı sağlamak amacıyla 25 Mart Pazar günü yılın ilk faaliyetini başlatıyoruz.Kıbrıs Türk Spor Yazarları Derneği’nde düzenlediğimiz basın toplantısıyla yapılacak etkinlik hakkında basına bilgi verildi. Başkanımız Burçin Aliusta, dernek olarak 25 Mart Pazar günü 2018 sezonunun startını vereceklerini , bu yıl 15’e yakın faaliyetlerinin olacağını kaydetti.

Aliusta, bu yıl “Bir Başkadır Benim Klasiğim” sloganı ile 8’inci “Tekerlekler Cirlensin Otomobil Gezisi” nin uyuşturucu ile mücadelede farkındalık yaratma adına yapılacağının altını çizerek, kendilerine bu etkinlikte sponsopr olanlara teşekkür etti.

Başbakanlık Uyuşturucu ile Mücadele Komisyonu Başkanı Hasan Karaokçu, ülkedeki uyuşturucu sorununun çözümüne yönelik olarak her birey, her kuruluş, her örgüt ve her bakanlığa görev düştüğünü hatırlatarak, işbirliğinin güçlendiği oranda uyuşturucu ile mücadelede başarılı olunabileceğini kaydetti.

Karaokçu, bu yıl Şubat tatilinde Surlariçi’nden 30 tane risk altındaki çocuğa “Maksimum Sanat Minimum Risk” sloganıyla Sanat Kampı düzenlediklerini vurgulayarak, bu kampta yapılan resim ve eserlerin 25 Mart Pazar günü  Kıbrıs Türk Klasik Otomobil Derneği’nin düzenleyeceği “8. Tekerlekler Cirilensin Otomobil Gezisi” nde satışa sunacaklarını söyledi.

Buradan elde edilen gelirin de yine risk altındaki çocuklar için kullanılacağına da dikkat çeken Hasan Karaokçu, bu etkinliğe katkı koyan herkese teşekkür etti.

Konuşmaların ardından Pazar günü yapılacak gezi programı hakkında bilgi verildi.Komisyonun düzenlediği Şubat Tatili kampına katılan iki öğrenci de söz alarak halkı bu etkinliğe davet etti.

Dernek yönetim kurulu üyemiz İsmet Tufan da faaliyet hakkında detaylı bilgi vererek ,25 Mart Pazar günü sabah saat 10:00 da etkinliğe katılacak olan otomobiller Metropol Caddesi2nde bulunana Belediye otoparkında buluşacak ve oradan Gazimağusa Namık Kemal Meydanı’na hareket edileceğini belirtti.

Namık Kemal Meydanı’nda kurulacak sergi düzeni ile çocukların yaptıkları resimlerin sergisi açılacak. Ayrıca komisyon tarafından düzenlenen kampa katılan çocuklar da otobüslerle Namık Kemal Meydanı’na götürülecek.

Check Also

200 Klasik Aracımız ile Gazimağusa’yı Salladık.

Klasiklerden Gövde Gösterisi..Kıbrıs Türk Klasik Otomobil Derneğinden 200 araçlık Sezon Açılışı…  KLASİKLERİMİZ MAĞUSA’YI SALLADI  Derneğimiz …