2018 Klasik Otomobil Ralli Şampiyonası EK Kararlarımız Açıklandı.

Değerli klasikseverler ve üylererimiz . 2018 sezonun başlamasına sayılı günler kala dernek yönetim kurulumuz bir takım EK kararlar almıştır. #birbaşkadırbenimklasiğim sloganıyla başlayacak olan yeni sezonumuzda , gelenek devam ederek, Onüçüncü kez ‘’ Klasik Otomobil Ralli Şampiyonası ‘’ düzenlenecek.

  • Şampiyonamızda bu yıl , 5 klasik otomobil rallisi, 1 gezi ,1 hazine avcılığı , 1 sergi ve üç ayaktan oluşacak olan ‘’ Klasik Otomobil Slalom Şampiyonası ‘’ yer alacak. Bu faaliyetler Şampiyonaya ayrıca puan verecek olan faaliyetler olacaktır .
  • Gezi,Sergi,Hazine Avcılığı ve her slalom yarışı 10 puan değerinde olacaktır. Ralliler ilk dört yarış katsayısı 2,25 , sezonun son yarışı işe 3,25 katsayı ile çarpılıp puan verecektir.
  • Ayrıca 5 klasik otomobil rallisi dışında kalan faaliyetlerde (gezi,sergi,hazine avcılığı ve slalomlar) CO-PİLOT PUAN uygulaması OLMAYACAKTIR. Bu faaliyetler sadece PİLOT klasmanına puan verecektir.Pilot haricinde araç içerisindeki katılımlar serbest bırakılmıştır.
  • Yarışlarda Start sıralama şekli bu yıl şampiyona puan tablosuna göre olacaktır. Genel klasman Tablosunda ilk sırada yer alan ekip,sonraki yarışta 1 (bir) kapı numarası ile start alacak ve tablodaki sırasına göre de yarışmacılar  bu sıralamaya göre start listesinde yer alacaktır. Şampiyona puan tablosunda yer almayan ,yeni katılan veya puanı olmayan yarışmacılar ise ,şampiyona puan tablosu start sıralama listesinden sonra ,klasiğinin imal tarihine göre en eskiden en yeniye doğru start alacaktır.(Turing klasmanı genel klasman dışındadır)
  • Yıl sonu Şampiyona balomuz Aralık ayında yapılacaktır. Yıl sonu Şampiyona balomuzda ,kupa dağılım şekli , yarışlarımızda olduğu gibi ödüller, bir alt sıraya kaydırılarak dağıtılacaktır.
  • Bu yıl yeni bir klasman açtık. VW Beetle Klasik otomobillere özel olarak açılan klasmanımız ” Classic VW Beetle CUP 2018 ” olarak bu sezon şampiyonada yer alacaktır. Bu klasmanda derneğe üye olunduğu taktirde veya 2018 dernek üyeliklerini yenilemeleri halinde VW Beetle otomobiller kendi aralarında yarışabilecek ve ilk üç sırayı alanlar yarışlarda kupalarını alabilecek.Ayrıca diğer kategorilerde de başarı elde etmeleri durumunda yine kupalarına kavuşabilecekler. Yılsonu balosunda ise topladıkları puanlar neticesinde Classic VW Beetle CUP 2018 klasimanında ilk üç belirlenip ödüllerini alabilecekler. Cyprus Wireless Klasik Otomobil Slalom Şampiyonasında ,gezilerde,hazine avcılığı ve sergilerde de  topladıkları puanlar da Genel tabloya dahil edilecektir.
  • Tüm bu puantaj sisteminden sadece dernek üyeleri yararlanabilir.Derneğe üye olmayan /2018 dernek üyeliklerini tazelemeyen üyeler veya klasik otomobil severler ,faaliyetlere katılabilirler fakat katıldıkları faaliyetlerde PUAN ALAMAZLAR. Derneğe üye olunduğu anda veya dernek üyeliklerini tazeledikleri andan itibaren , katıldıkları faaliyetlerde PUAN ALABİLİRLER.
  • Cyprus Wireless Klasik Otomobil Slalom Şampiyonasına katılan ve 2018 üyelik işlemlerini tamamlayan üyeler , 2018 Klasik Otomobil Ralli Şampiyonasında hanelerine 10 puan alacaktır. Üç slalom yarışına katılan üye , toplamda 30 puan hanesine kazanmış olacaktır. Ayrıca aşağıdaki tablolara göre üyeliklerini tamamlayanlar puanlarını hem genel klasman için (Tablo 1) hem de diğer klasmanlara (tablo 2 ) puanlarını alarak Yılsonu Şampiyona Balosunda Cyprus Wireless Klasik Otomobil Slalom Şampiyonasında ilk üçe girenler kupalarını alacak. Puanlar bir (1) katsayı ile çarpılacaktır. Bunun dışında Slalom Şampiyonası Co-pilot klasmanına puan verilmeyecektir. Cyprus Wireless Klasik Otomobil Slalom Şampiyonasında çiftler klasmanı bu yıl olmayacaktır. Classic  VW Beetle Cup 2018 klasmanı da slalom şampiyonasına dahil edilmiştir.

 

Aşağıdaki Puan Tabloları ise ilk dört yarışta 2,25 , son yarışta ise 3,25 katsayı ile çarpılacaktır. Ayrıca Slalomlarda ise 1 katsayı ile puan verecektir. Tablo 1 (Genel Klasman) – Tablo 2 (Klasmanlar)….

  • PUAN TABLO 1                                   PUAN TABLO 3
    Birinci 20                                                   Birinci 10
    İkinci 17                                                     İkinci 8
    Üçüncü 15                                                 Üçüncü 6
    Dördüncü 13                                            Dördüncü 5
    Beşinci 11                                                  Beşinci 4
    Altıncı 10                                                  Altıncı 3
    Yedinci 9                                                  Yedinci 2
    Sekizinci 8                                               Sekizinci 1
    Dokuzuncu 7
    Onuncu 6
    On birinc i 5
    On ikinci 4
    On üçüncü 3
    On dördüncü 2
    On beşinci 1

Tüm üyelerimize ve klasik severlere başarılarla dolu bol klasikli bir yıl dileriz.

Detaylı Bilgi : 0533 855 77 99

KTKOD

Check Also

200 Klasik Aracımız ile Gazimağusa’yı Salladık.

Klasiklerden Gövde Gösterisi..Kıbrıs Türk Klasik Otomobil Derneğinden 200 araçlık Sezon Açılışı…  KLASİKLERİMİZ MAĞUSA’YI SALLADI  Derneğimiz …