2019 Faaliyet Programımız Belli Oldu. ‘ Siyah Plakalılar ‘ Sezonu Başlıyor .

 On dördüncü  Sezon ‘ Siyah Plakalılar ‘ sloganıyla başlıyor.

2019 Sezonumuzun başlamasına kısa bir süre kala çalışmalarına hız veren yönetim kurulumuz, yeni sezonun faaliyet programını oluşturdu. 2006  yılında başlayan ve kesintisiz olarak devam eden Klasik Otomobil Ralli Şampiyonamızın bu yıl 14. sezonu Mart ayındaki gezi faaliyetimiz ile başlıyor.  İlkbahar , Yaz ve Sonbahar faaliyetleri olarak üçe ayırdığımız sezonumuzda , şampiyonaya puan veren 11 tane birbirinden farklı ve renkli organizasyon gerçekleştirilecek . Bu yıl da klasik severleri ve üyelerimizi oldukça faal ve yoğun bir sezon bekliyor. Tüm faaliyetlerin daha sağlıklı daha eğlenceli ve kaliteli geçebilmesi için tüm çalışmalarımızı tamamladık.

Kullanımı sadece klasik araçlara özgü olan ‘ siyah plaka ‘ ayrıcalığımız nedeniye bu yıl #siyahplakalılar sloganıyla yollara çıkıyoruz. 2019 sezonumuz ,Royalton Group ve KKTC Başbakanlık Uyuşturucu ile Mücadele Komisyonu ile  2018 yılında başlayan iş birliğimiz bu sezonda devam edecek. Geçen yıl sezon ana sponsorumuz olan ‘ Royalton group ‘  direktörü Sayın Acar Acabey ile yapılan görüşmelerimizin ardından  , bu yıl da yine 2019 sezonumuzun ana sponsoru ‘ ROYALTON ‘ olarak desteklerine devam edecek. Bunun yanında bizlere sosyal sorumluluk projelerimizde yanımızda olan ve tüm faaliyetlerimizi KKTC Başbakanlık Uyuşturucu ile Mücadele Komisyon Himayelerinde tamamladığımız 2018 yılımızın ardından bu yıl da Komisyon başkanı Sayın Hasan Karaokçu ile görüşmelerimizin ardından yeni sezonda da iş ve gönül birliğimize devam etme kararı alındı. 24 Mart pazar günü PEKUR LTD sponsorluğunda tekerleklerimizi Cirileyeceğimiz gezi ile başlayacağımız 2019 Royalton Klasik Otomobil Ralli Şampiyonasında faaliyet programımız şöyle oluştu.

24 Mart Pazar – PEKUR LTD . 9.Tekerlekler Cirilensin Klasik Otomobil Gezi & Sergisi 

Yeni sezonumzun başlagıcı bu yıl dokuzuncu kez tekrarlanacak Tekerlekler Cirilensin Klasik Otomobil Gezimiz ile olacak. PEKUR LTD ana sponsorluğunda ve KKTC Başbakanlık Uyuşturucu ile Mücadele Komisyon Himayelerinde yapılacak olan gezi programı , 24 Mart pazar günü klasiklerimizle birlikte konvoy halinde Lefkoşa’dan hareket ederek , Gazimağusa Namık Kemal Meydanına vararak tamamlanacak.Burada Gazimağusa ve civarından gelecek olan klasik araçlarla beraber bir sergi düzeni alınarak yine çok renkli bir gün yaşanacak. Gazimağusa Belediyesi de katkı ve destek vereceği gezimizde aynı gün sosyal sorumluluk projelerimiz gereği bazı organizasyonlar da tertiplenecek. Alanı tamamen dolduracak olan klasiklerimiz adeta gelen ziyaretcilere göz banyosu yapacak.

21 Nisan Pazar – 2. DURAVİT & Cahit Necipoğlu Klasik Otomobil Rallisi

Derneğimize uzun yıllardır her türlü desteği veren Cahit Necipoğlu LTD , geçen yıl Duravit Firması ile birlikte başlattığı desteğini bu yıl da devam ettirerek 2019 sezonumuzun ilk yarışının Ana sponsoru oldular. Geçtiğimiz yıl Rekorlar kırarak tamamladığımız yarışımız bu yıl  21 Nisan Pazar günü başlayacak ve yine aynı gün tamamlanacak. Harika bir ilkbahar mevsiminde Mesarya bölgemizin harika doğal dokusu arasında birçok güzergahtan geçilerek tamamlanacak olan sezonun ilk yarışında katılımın yine yoğun olması bekleniyor.

4 Mayıs Cumartesi – Vodafone TELSİM 10. Klasik Otomobil Sergisi

En uzun soluklu faaliyetimiz olan Açık Hava Klasik Otomobil Sergimiz geçen yıl ilk kez Lefkoşa’dan Girneye taşınarak yapılmıştı. Turizm başkentimiz Girne’nin en can alıcı merkezi olan Girne Kordonboyunu trafiğe kapatarak gerçekleştirdiğimiz sergimiz , büyük ses getirmişti. Çok kalabalık bir ortamda 120 klasik araçla yaptığımız sergimiz bu yıl yine Vodafone TELSİM ana sponsorluğunda onuncu kez yapılacak. 4 Mayıs Cumartesi günü Girne Kordonboyu caddesi üzerinde yapılacak olan ve katılım Rekoru kırılması beklenen sergimizde  birçok süprizler ve yenilikler katılımcıları bekliyor olacak. Gün ışığına çıkacak olan onlarca klasik aracımız yanında yine birçok motosiklet grubu da destek verecek.

26 / 27 Mayıs Pazar,Pazartesi – Yakın Doğu 6. Klasik Otomobil Rallisi

Geleneksel hale gelen ve bu yıl altıncı kez yapılacak olan Yakın Doğu Üniversitesi klasik otomobil rallisi 26 Mayıs Pazar günü start alacak. Bahar faaliyetlerimizin sonuncusu olacak olan yılın ikinci rallisinde istikamet ülkemizin batı kesimi olacak.Yakın Doğu Araba müzesinin harika otomobillerinin de yola çıktığı ve çok kalabalık katılımlarla gerçekleştirilen yarış 26 mayıs pazar günü başlayıp aynı gün bitecek. Her zamanki gibi yarışın neticeleri açıklanmayarak 27 mayıs pazartesi gecesi mükemmel bir atmosfer olan Near East Car Museum’da sonuçlar açıklanarak kupalar takdim edilecek. Bu faaliyetimiz ile birlikte bahar organizasyonlarımız da tamamlanmış olacak.

28 Haziran Cuma – Cyprus Wireless Klasik Otomobil Slalom Şampiyonası 1.ayak yarışı.

Yaz faaliyetlerimizin başlangıcı , geçen yıl çok ses getiren , adeta tadı damağımızda kalan, adeta festival havasında yapılan , Cyprus Wireless Solutions LTD ana sponsorluğunda klasik otomobil slalom şampiyonası 1. ayak yarışı yapılacak. 28 Haziran cuma gecesi Lefkoşa Cemsa Karting Tesislerinde yine şenlik havasında yapılacak olan şampiyonamızın birinci yarışı yine onlarca klasik aracın katılımı ile tamamlanacak.Üç ayaktan oluşacak olan slalom şampiyonası bu yıl bambaşka atmosferde ve birçok süpriz detaylarla gerçekleştirilecek.Kıyasıya bir yarış sezonu olması beklenen şampiyonanın açılış yarışında tecrübeli pilotların yanında birçok yeni klasiksever de pistte hünerlerini gösterecek.

13 Temmuz Cumartesi – LTB -İSGÜM ”Lefgoşa’nın Hazineleri ” klasik Otomobil Hazine Avcılığı

Yaz aylarımızın en keyifli faaliyeti olan Hazine avcılığı , 4 yıl aradan sonra tekrar Lefkoşa’ya dönüyor. Dikmen belediyesi 11 Meşale Festivali çerçevesinde dört yıl  bizlere ev sahipliği yapmalarının ardından , Hazine Avcılığı faaliyetimiz bu yıl Lefkoşa Türk Belediyesi ve İSGÜM LTD iş birliğinde Lefkoşa sınırları içerisinde yapılacak. Yaz gecesi Tarihi Selimiye Meydanlığında başlayacak olan etkinlik , tarihi  ve kültürel hazinelerimize doğru yola çıkılacak. Keyifli bir yaz organizasyonu olacak olan ‘ Lefgoşa’nın Hazineleri ‘ 13 Temmuz Cumartesi gece yapılacak. Gezdikçe öğreten , öğrettiği kadar keyif veren faaliyetimizde Lefkoşa sokakları klasik araca doyacak.

4 Ağustos Pazar – 2. ROCK OİL Şeher’de Gece  Klasik Otomobil Rallisi (Yusuf Tosun anısına)

Yaz faaliyetlerimizin tek klasik otomobil rallisi , Şeher’de gece klasik otomobil rallisi , ROCK OİL ve Yusuf Tosun and Sons Automotive LTD ana sponsorluğunda ikinci kez yapılacak. merhum üyemiz Yusuf Tosun anısına yola çıkacak olan klasik severler , gece ortamında en iyi dereceyi yapmaya çalışacaklar. Yılın üçüncü klasik otomobil rallisi olacak olan yarış 4 Ağustos pazar akşamı Lefkoşa’da start alacak. Tatlı sert bir yarış olacak olan Gece rallimizde aracınızın farlarını şimdiden kontrol edin.

 31 Ağustos Cumartesi – Cyprus Wireless Klasik Otomobil Slalom Şampiyonası 2.ayak yarışı.

Yaz ayımızına Cyprus Wireless Klasik Otomobil Slalom Şampiyonası 2.ayak yarışı ile veda ediyoruz. Şampiyonanın ikinci raund yarışı Cemsa Karting Tesislerinde olacak ve usta pilotlar hünerlerini ikinci kez  gösterecek. Aynı zamanda pist dışında ise klasik otomobil sergisi şenlik havasında devam edecek. Kıyasıya yapılacak olan yarışın sonunda yaz faaliyetlerimiz tamamlamış olacak

22 Eylül Pazar – Royalton Klasik Otomobil Rallisi (Remzi Ulubatlı anısına)

Final Mevsimimiz sonbahar’a bir anı yarışı ile başlıyoruz. İki dönem bizlere sezon ana sponsorluğu yapan Royalton Group direktörü Acar Acabey’in geçtiğimiz yıl vefat eden babası Remzi Ulubatlı adına yapılacak olan yarış 22 Eylül Pazar günü Lefkoşa’da başlayıp İskele’de bulunan Royalton Group merkezinde son bulacak. Yılın dördüncü yarışı olacak olan yarış final öncesi büyük önem taşıyor. Royalton ev sahipliğindeki yarışımıza ilginin yoğun olması bekleniyor.

5 Ekim Cumartesi – Cyprus Wireless Klasik Otomobil Slalom Şampiyonası 3.ayak Final yarışı.

Ve işte en heyecanlı an. Slalom Şampiyonamızın Finali. Şampiyon kim olacak ? en hızlı pilotlar kimler ?. kategorilerde ilk üç sırayı kimler alacak ? bu sezonun şansızlar ve şanslıları acaba kimler olacak ? Arenalin dolu şampiyonada kupa sahipleri kimler olacak ? işte bu soruların cevabı 5 Ekim Cumartesi akşamı Lefkoşa Cemsa karting Tesislerinde yapılacak olan Slalom Finalinde belli olacak. Cyprus Wireless Slalom Şampiyonasında perde kapanıyor. Final müsabakamız ardından büyük yarış ile 2019 sezonumuzu uğurluyoruz.

26 / 27 28 Ekim – Bosphore Card Klasik otomobil Rallisi – Final

işte beklenen yarış. Klasikler ‘En’lerin yarışı Bosphore Card ana sponsorluğunda final için yola çıkacak. En uzun , en zorlu , en keyifli , en heyecanlı , en eğlenceli sezon finali niteliğindeki yarışımız , 26 Ekim cumartesi start alacak , pazar günü son bulacak. Ülkemizin görülmeye değer birçok noktasından geçerek konaklama yapılacak olan yarşımızın ödül töreni ise 28 Ekim pazartesi gecesi olacak.

Törenin ardından 2019 Royalton Klasik Otomobil Ralli Şampiyonası da tamamlanmış olacak.Şampiyonaya puan verecek olan on bir faaliyetin ardından yıl sonu şampiyona balosu ile tüm şampiyonlar görkemli bir ortamda kupalarına kavuşacak.

 

 

 

Check Also

Döveç Group of Companies Slalom Yarışımızın Ana Sponsoru Oldu.

Derneğimizin ’un 2021 Yaz Faaliyetleri, Döveç Group sponsorluğunda 17 Temmuz, Cumartesi “Klasik Otomobil Slalom Yarışı”yla …